هیدروکلوئیدهای غذایی
هیدروکلوئیدهای غذایی یا بهطور متداولتر، صمغهای غذایی، دامنهای از پلیساکاریدها و پروتئینها هستند که بهدلیل ویژگی فیزیکی و کاری خود، نظیر غلیظسازی، ژلی کردن محلولهای آبی، پایدارسازی کفها، امولسیونها و دیسپرسیونها، ممانعت از تشکیل کریستالهای یخ و شکر، مهار آبگذری، ایجاد پیوند، پوششدهی، کپسولهسازی و آزادسازی کنترل شده عطر و طعمها، بهطور گستردهای در سیستمهای غذایی و دارویی مورد استفاده قرار میگیرند. بر اساس نوع و منشا، آنها را به انواع صمغهای گیاهی، صمغهای حاصل از جلبکهای دریایی، صمغهای میکروبی، هیدروکلوئیدهای جانوری و هیدروکلوئیدهای نیمه سنتتیک دستهبندی میکنند. گرچه از هیدروکلوئیدهای مختلفی در دنیا برای فرمولاسیونهای غذایی و غیر غذایی استفاده میشود، اما جستجو برای شناسایی هیدروکلوئیدهای طبیعی جدید با قیمت مناسب و ویژگیهای کاری بسیار خوب همچنان ادامه دارد، چرا که میتوانند جایگزین بالقوهای برای بعضی از صمغهای تجاری باشند. از آن جمله میتوان به صمغهای موسیلاژی اشاره نمود که پلیساکاریدهای بسیار ویسکوزِ بدست آمده از دانهها یا ریشههای نرم گیاهان محسوب میشوند.