صنایع غذایی

از جمله کاربرد هیدروکلوئیدها در صنعت غذا می‎توان به موارد زیر اشاره نمود:

کاربرد هیدروکلوئیدها در غذاهای منجمد

غذاهای منجمد
مصرف در: بستنی‎ها، کیک‎های منجمد و غیره.
دلیل مصرف: پیشگیری از تشکیل کریستال یخ، کنترل اتلاف رطوبت، پایدارکننده، کاهش‎ سوختگی فریزی، کنترل‏ آب‎گذری، کنترل نقطه انجماد و آب‎اندازی ناشی از ذوب.

 

کاربرد هیدروکلوئیدها در فرآوردههای آردی
فرآورده‌های آردی و قنادی
مصرف در: نان‎ها، شیرینی‌‎ها، کلوچه‎ها، کیک‎ها، بیسکویت‎ها، شکلات، ژله‎ها و غیره.
دلیل مصرف: بهبود الاستیسیته، حفظ رطوبت، بهبود میکروساختار، کنترل خمیر، عامل پیونددهی، پایدارکننده انجماد- ذوب و حرارت، عامل تشکیل فیلم، عامل ژلی‎کننده، کنترل رسیدن، براق کننده سطح.

 

کاربرد هیدروکلوئیدها در فرآوردههای لبنیفرآورده‎های شیر
مصرف در : پنیر، ماست، خامه، انواع دسر شیری (مانند فرنی)، موس، کنسانتره آب‎پنیر و غیره.
دلیل مصرف: بهبود بافت، ممانعت از آب‎گذری در شکل‎گیری پنیر، کنترل توزیع رطوبت، افزایش ویسکوزیته، تعدیل و جایگزینی چربی، بهبود تردی، بهبود احساس دهانی.

 

 

کاربرد هیدروکلوئیدها در سسها، سوپها و چاشنیهاسس‎ها، ترشی‎ها و سوپ‎ها
مصرف در: سوپ‎ها، ترشی‎ها، سس‎ها، چاشنی‎های سالادی و غیره.
دلیل مصرف: افزایش ویسکوزیته و بهبود خواص جریان آزاد، پیوند‎دهنده با آب آزاد.

 

 

کاربرد هیدروکلوئیدها در نوشیدنیهانوشیدنی‎ها
مصرف در: نوشیدنی‎های غیرالکلی،آب‎میوه‎ها، دوغ، شیر کاکائو و غیره.
دلیل مصرف: غلیظ‎سازی، افزایش ویسکوزیته، عامل تعلیق ذرات در آب‎لیمو، آب‎میوه‎های دارای ذرات پالپ، دوغ و شیرکاکائو، بهبود احساس دهانی.

 

 

کاربرد هیدروکلوئیدها در مربا، اسنک، ماکارونی و گوشتدیگر کاربردها
مصرف در: انواع مربا و مارمالاد، اسنک‎ها، پودینگ‎ها، رشته‎های آشی و فرنگی، انواع ماکارونی‎‎، فراورده‎های گوشتی و غیره.
دلیل مصرف: افزایش ویسکوزیته و قوام، بهبود حفظ رطوبت، بهبود بافت/ شکل و افزایش تولید.