از جمله کاربرد هیدروکلوئیدها در صنعت غذا میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
غذاهای منجمد
مصرف در: بستنیها، کیکهای منجمد و غیره.
دلیل مصرف: پیشگیری از تشکیل کریستال یخ، کنترل اتلاف رطوبت، پایدارکننده، کاهش سوختگی فریزی، کنترل آبگذری، کنترل نقطه انجماد و آباندازی ناشی از ذوب.
فرآوردههای آردی و قنادی
مصرف در: نانها، شیرینیها، کلوچهها، کیکها، بیسکویتها، شکلات، ژلهها و غیره.
دلیل مصرف: بهبود الاستیسیته، حفظ رطوبت، بهبود میکروساختار، کنترل خمیر، عامل پیونددهی، پایدارکننده انجماد- ذوب و حرارت، عامل تشکیل فیلم، عامل ژلیکننده، کنترل رسیدن، براق کننده سطح.
فرآوردههای شیر
مصرف در : پنیر، ماست، خامه، انواع دسر شیری (مانند فرنی)، موس، کنسانتره آبپنیر و غیره.
دلیل مصرف: بهبود بافت، ممانعت از آبگذری در شکلگیری پنیر، کنترل توزیع رطوبت، افزایش ویسکوزیته، تعدیل و جایگزینی چربی، بهبود تردی، بهبود احساس دهانی.
سسها، ترشیها و سوپها
مصرف در: سوپها، ترشیها، سسها، چاشنیهای سالادی و غیره.
دلیل مصرف: افزایش ویسکوزیته و بهبود خواص جریان آزاد، پیونددهنده با آب آزاد.
نوشیدنیها
مصرف در: نوشیدنیهای غیرالکلی،آبمیوهها، دوغ، شیر کاکائو و غیره.
دلیل مصرف: غلیظسازی، افزایش ویسکوزیته، عامل تعلیق ذرات در آبلیمو، آبمیوههای دارای ذرات پالپ، دوغ و شیرکاکائو، بهبود احساس دهانی.