صمغ کندر (Gum Olibanum)

کندر یک نوع صمغ اولئورزینی است که از برخی گونه‎های جنس Boswellia به‎دست می‎آید و به‎صورت قطعات کوچک بدون شکل یا کروی به رنگ سفید، زرد روشن، زرد مایل به قهوه‎ای، سفید مایل به آبی و یا سبز یافت می‎شود. کندر موجود در بازار ایران از دو گونه B. carteri و B. serrata به‎دست می‎آید. صمغ کندر توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) گواهی مصرف در مواد غذایی را دریافت نموده است. این رزین در اتر، کلروفرم و اسانس تربانتین حل می‎شود، اما در آب امولسیونی به رنگ تقریبا سفید می‎دهد. ترکیبات شیمیایی کندر به‎طور کلی شامل ۳۵-۲۵ درصد صمغ غیر محلول در الکل، ۷۰-۶۰ درصد رزین و مابقی نوعی اسانس است. قسمت نامحلول آن در الکل، شامل آرابین (Arabin) و باسورین (Bassurine) بوده اما قسمت محلول آن در الکل دارای اولیبانورژن (Olibanoresene) و گروهی از مونو، دی و تری ترپن‎هاست. امروزه از کندر به‎عنوان تثبیت کننده در آدامس، پاستیل، تولید مواد طعم‎دهنده، نوشیدنی‎ها و غیره استفاده می‎شود. علاوه بر این، کندر دارای خواص دارویی ثابت شده متعددی از قبیل تقویت حافظه، کاهش میزان کلسترول، خواص ضد سرطانی و ضد التهابی و غیره نیز می‎باشد.

منبع: برگرفته از مقالات معتبر علمی