کندر یک نوع صمغ اولئورزینی است که از برخی گونههای جنس Boswellia بهدست میآید و بهصورت قطعات کوچک بدون شکل یا کروی به رنگ سفید، زرد روشن، زرد مایل به قهوهای، سفید مایل به آبی و یا سبز یافت میشود. کندر موجود در بازار ایران از دو گونه B. carteri و B. serrata بهدست میآید. صمغ کندر توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) گواهی مصرف در مواد غذایی را دریافت نموده است. این رزین در اتر، کلروفرم و اسانس تربانتین حل میشود، اما در آب امولسیونی به رنگ تقریبا سفید میدهد. ترکیبات شیمیایی کندر بهطور کلی شامل ۳۵-۲۵ درصد صمغ غیر محلول در الکل، ۷۰-۶۰ درصد رزین و مابقی نوعی اسانس است. قسمت نامحلول آن در الکل، شامل آرابین (Arabin) و باسورین (Bassurine) بوده اما قسمت محلول آن در الکل دارای اولیبانورژن (Olibanoresene) و گروهی از مونو، دی و تری ترپنهاست. امروزه از کندر بهعنوان تثبیت کننده در آدامس، پاستیل، تولید مواد طعمدهنده، نوشیدنیها و غیره استفاده میشود. علاوه بر این، کندر دارای خواص دارویی ثابت شده متعددی از قبیل تقویت حافظه، کاهش میزان کلسترول، خواص ضد سرطانی و ضد التهابی و غیره نیز میباشد.
منبع: برگرفته از مقالات معتبر علمی