جنس لپیدیوم (Lepidium)، از خانواده براسیکاسه (Brassicaceae) و تیره کروسیفرا (Cruciferae)، متشکل از ۲۳۰ گونه گیاهی بوده که در سراسر دنیا پراکنده شدهاند. گیاه .Lepidium perfoliatum L (با نام عمومی Clasping pepperweed) بومی بعضی از کشورهای خاورمیانه همچون مصر، عراق، ایران و پاکستان است. این گیاه، علفی و یکساله، دارای برگهای تخممرغی شکل، گاهی دایرهای و کاملا ساقه آغوش، با کوشکهای بزرگ در قاعده و همچنین گلبرگهای کاهی رنگ است و بهصورت علف هرز در نواحی جنوبی و مرکزی ایران گسترش دارد. دانههای این گیاه که با نام “قدومه شهری” در ایران مشهور است، دانههایی است تخممرغی شکل، به طول ۲ میلیمتر و قهوهای رنگ که با پوششی نازک و موسیلاژی پوشیده شده است. با این دانهها، میوهها و یا پوست میوههایی مشاهده میگردد که بیضوی شکل و دو حجرهای با یک جدار میانی ضخیم هستند و در هر یک از حجرهها یک دانه وجود دارد. عصاره موسیلاژی حاصل از دانههای قدومه شهری بهعنوان لینتبخش، ضدسرفه و همچنین مقوی و سنگشکن مصرف سنتی دارد.
صمغ دانه قدومه شهری عمدتا در بیرونیترین لایه پوسته پدید آمده و زمانی که پوسته در تماس با آب قرار میگیرد، بهسرعت مواد موسیلاژی فراوانی آزاد مینماید. موسیلاژ دانه قدومه شهری بهعنوان منبع جدیدی از هیدروکلوئیدهای غذایی شناخته شده که با توجه به دارا بودن ویسکوزیته بالا، تنش تسلیم و رفتار شل شونده با برش قوی، بهعنوان غلیظکننده و پایدارکننده در سیستمهای غذایی و دارویی مطرح گردیده است. این صمغ بهعنوان یک پیونددهنده، قادر است مقادیر زیادی آب را گرفتار کرده، و از اینرو ویسکوزیته را افزایش داده و به قوام محصول ثبات بخشد. از این صمغ میتوان بهطور موثری در تشکیل امولسیونهای کمچرب با پایداری نسبتا بالا در برابر بهمآمیختگی و یا یکیشدن قطرات طی دوره نگهداری استفاده نمود. صمغ دانه قدومه شهری با ایجاد خاصیت سدکنندگی در فرمولاسیونهای خمیری، سبب بهبود بافت و پایداری خمیرهای پوششی و کاهش جذب روغن میگردد. این صمغ بهلحاظ دینامیکی خاصیت ژلی ضعیفی داشته و دارای یک شبکه پیوند شده عرضی است و لذا میتواند در اصلاح بافت نیز نقش موثری ایفا نماید. کاربرد این صمغ در تشکیل فیلمها و پوششهای خوراکی با ویژگیهای مطلوب و پایدارسازی نسبتا بالای سیستمهای کف نیز به اثبات رسیده است.