صمغ دانه ریحان

صمغ دانه ریحان basil seed gumدانه‎‏های ریحان (.Ocimum basilicum L) زمانی‎که در آب غوطه‏‎ور می‏‎شوند به‎سرعت متورم شده و توده‏‎ای موسیلاژی آزاد می‏‎کنند که در بررسی‎های اولیه مشخص شده موسیلاژ یا صمغ استخراج شده از دانه ریحان یک هتروپلی‏‎ساکاریدِ حاوی گلوگومانان (%۴۳)، زایلان (%۲۴) و گلوکان (%۲/۳) است. مطالعات مختلف صورت گرفته بر روی صمغ دانه ریحان، همچون آنالیزهای رئولوژیکی، حاکی از قدرت رقابت‎پذیری بالای این صمغ با صمغ‏‎های شناخته شده‎ای همچون گوآر، زانتان، کاراگینان و .. می‎باشد. از نظر رئولوژیکی، محلول صمغ دانه ریحان دارای یک ماهیت شل‎شونده با برش بوده، ویسکوزیته خود را در دماهای بالاتر حفظ نموده و نسبت به دماهای معمول اعمال شده در فرآوری مواد غذایی مقاوم می‏‎باشد. علاوه بر ویژگی قوام‎دهند‏گی و پایدارکنندگی، صمغ دانه ریحان به‎عنوان یک عامل فعال سطحی (امولسیفایر) در پایدارسازی سیستم‏‎های امولسیونی و نیز به‎عنوان یک عامل تشکیل‎دهنده فیلم‏ و پوشش‏‏‎دهنده (فیلم‏‎ها و پوشش‏‎های زیست‏‎تخریب‏‎پذیرِ خوراکی) در پوشش‏‎دهی انواع محصولات غذایی و دارویی شناخته شده که بنا بر این توضیحات می‏‎توان از این نوع صمغ در انواعی از محصولات غذایی، دارویی، آرایشی- بهداشتی و صنایع شیمیایی با اهداف مختلف استفاده نمود.

منبع: برگرفته از مقالات معتبر علمی